Η Εταιρεία

Η Ιστορία Μας

Η ιστορία της ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ ξεκινάει όταν το 1945, οι αδελφοί Τριαντάφυλλος και Δημήτρης Ζούρας μισθώνουν ένα κτήμα στο Χολαργό και αγοράζουν λίγες όρνιθες αυγοπαραγωγής, προσφέροντας στη γειτονιά το «εκλεκτό αυγό ημέρας».
Ένα χρόνο μετά, τα δυο αδέρφια αναλαμβάνουν την καλλιέργεια ενός κτήματος στη Μεταμόρφωση Αττικής. Εκεί εγκαθιστούν 200 νεοσσούς και πωλούν τα πρώτα αυγά πόρτα πόρτα στο Νέο Ηράκλειο.
Σύντομα, αγοράζουν ένα κτήμα στη Μεταμόρφωση και ξεκινούν τη δική τους πτηνοτροφική επιχείρηση με 1.000 πουλάδες. Ανοίγουν δικό τους πρατήριο αυγών στη Σόλωνος 109 ενώ παράλληλα ασχολούνται και με το χονδρεμπόριο.
Το 1965 μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στο Καπανδρίτι Αττικής. Με συνεχείς επενδύσεις η επιχείρηση αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται. Η δεύτερη γενιά, οι γιοι του Δημητρίου Ζούρα, Κώστας, Τριαντάφυλλος & Γιάννης, αναλαμβάνουν την διοίκηση της εταιρίας στις αρχές του 1980.
Σταθμοί στην ιστορία μας, η κατασκευή πατρογονικών μονάδων, εκκολαπτηρίου και αναθρεπτηρίων στα Οινόφυτα Αττικής το 1990, αλλά και η απόφαση να μεταφερθεί η αυγοπαραγωγή και η έδρα της εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη, στις αρχές του 2000. Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αυγού στην Αλεξανδρούπολη.

Σήμερα, η ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη στην εγχώρια παραγωγή αυγών. Από την εκτροφή των πτηνών, μέχρι την εκκόλαψη και την παραγωγή του αυγού, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε εξασφαλίζουν στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα αυγά – στις εγκαταστάσεις μας παράγονται πάνω από 150 εκατομμύρια αυγά ετησίως.

Ποιοί Είμαστε

Η Ιστορία Μας

Οι αδελφοί Τριαντάφυλλος και Δημήτρης Ζούρας μισθώνουν ένα κτήμα στο Χολαργό και αγοράζουν λίγες όρνιθες αυγοπαραγωγής, προσφέροντας στη γειτονιά το «εκλεκτό αυγό ημέρας».

Αγοράζουν ένα κτήμα στη Μεταμόρφωση και ξεκινούν τη δική τους πτηνοτροφική επιχείρηση με 1.000 πουλάδες. Ανοίγουν δικό τους πρατήριο αυγών στη Σόλωνος 109

Η δραστηριότητα μεταφέρεται στο Καπανδρίτι Αττικής. Με συνεχείς επενδύσεις η επιχείρηση αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται.

Η δεύτερη γενιά, οι γιοι του Δημητρίου Ζούρα, Κώστας, Τριαντάφυλλος & Γιάννης, αναλαμβάνουν την διοίκηση της εταιρίας

Κατασκευή πατρογονικών μονάδων, εκκολαπτηρίου και αναθρεπτηρίων στα Οινόφυτα Αττικής

Μεταφορά της έδρας και της αυγοπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αυγού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντιπροσωπείες

AWILA

AWILA

Anlangenbau GmbH
Haarslev

Haarslev

Processing Technology
HELLMANN

HELLMANN

POULTRY
HOSOYA

HOSOYA

Εξοπλισμός επεξεργασίας αποβλήτων πτηνοτροφείων
LUBING

LUBING

A Tradition Of Innovation