Εγκαταστάσεις

ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ

Οι φάρμες των πατρογονικών βρίσκονται στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Σε 6 θαλάμους χωρητικότητας 10.000 ορνίθων/θάλαμο, 60.000 όρνιθες αυγοπαραγωγής ISA Brown γεννούν τα αυγά που αργότερα θα εκκολαπτούν σε νεοσσούς αυγοπαραγωγής. Οι όρνιθες βρίσκονται στο δάπεδο, χωρίς κλωβοστοιχίες, σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και αερισμού και παρακολουθούνται καθημερινά από την κτηνιατρική ομάδα. Η συλλογή των αυγών γίνεται με αυτόματες φωλιές και η μεταφορά τους στο εκκολαπτήριο με τα κατάλληλα διαμορφωμένα οχήματα της εταιρείας.

ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ

Το ιδιόκτητο εκκολαπτήριο βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Εξοπλισμένο με μηχανήματα Petersime τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως αυτοματοποιημένο, έχει δυναμικότητα εκκόλαψης 24.000.000 αυγών/έτος.
Τα αυγά που παραλαμβάνονται, ελέγχονται από τους κτηνιάτρους της εταιρίας και τοποθετούνται στις εκκολαπτικές μηχανές για 21 ημέρες. Μετά την εκκόλαψη, γίνεται ο απαραίτητος εμβολιασμός και ο ποιοτικός έλεγχος των νεοσσών από το έμπειρο προσωπικό μας. Οι νεοσσοί στη συνέχεια μεταφέρονται με ειδικά κλιματιζόμενα αυτοκίνητα για νεοσσούς, στις φάρμες των αναθρεπτηρίων.
Σε κάθε εκκόλαψη γίνονται έλεγχοι και απολυμάνσεις ενώ τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής που εξασφαλίζουν την απουσία παθογόνων οργανισμών και την αποφυγή επιμολύνσεων.

ΑΝΑΘΡΕΠΤΗΡΙΑ

Αμέσως μετά την εκκόλαψή τους, οι νεοσσοί μεταφέρονται στις φάρμες αναθρεπτηρίων όπου θα παραμείνουν για 16 εβδομάδες. Οι φάρμες βρίσκονται στα Οινόφυτα (6 θάλαμοι χωρητικότητας 60.000 νεοσσών ο καθένας) και στην Αλεξανδρούπολη (2 θάλαμοι χωρητικότητας 75.000 νεοσσών ο καθένας). Η ανάθρεψη γίνεται με την επιτήρηση του έμπειρου προσωπικού μας, υπό την καθοδήγηση της κτηνιατρικής μας ομάδας. Φροντίζουμε να έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες αερισμού, θερμοκρασίας και άριστη ποιότητα τροφής την οποία παρασκευάζουμε οι ίδιοι, για να εξασφαλίσουμε την επιτυχή πορεία της εκτροφής.

ΦΑΡΜΕΣ ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Οι 16 εβδομάδων όρνιθες μεταφέρονται με ιδιόκτητα κλιματιζόμενα φορτηγά είτε στην μονάδα μας στην Αλεξανδρούπολη (6 θάλαμοι με κλωβοστοιχίες χωρητικότητας 100.000 ορνίθων ο καθένας) είτε στους αχυρώνες μας στη Βοιωτία (3 αχυρώνες χωρητικότητας 18.000 ορνίθων ο καθένας).
Τα αυγά συλλέγονται καθημερινά. Κάθε αυγό περνά από το πλήρως αυτοματοποιημένο ωοσκοπικό κέντρο, όπου γίνεται λεπτομερής έλεγχος ώστε να επιλεγούν μόνο όσα είναι απολύτως φρέσκα.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΓΟΥ

Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αυγού στην Αλεξανδρούπολη. Η μονάδα διαθέτει ικανότητα επεξεργασίας άνω των 2 εκατομμυρίων αυγών ημερησίως. Περιλαμβάνει πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, χωρητικότητας έως και 75 εκατομμυρίων αυγών τη φορά. Η ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 22000 και BRC και είναι μέλος της EEPA (Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Αυγών).
Η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να προσφέρει προϊόντα αυγού με τα υψηλότερα πρότυπα στην εγχώρια και διεθνή βιομηχανία τροφίμων. Στη μονάδα παράγονται:

  • Ολόκληρο αυγό σε υγρή μορφή και σε σκόνη
  • Κρόκος σε υγρή μορφή και σε σκόνη
  • Ασπράδι σε υγρή μορφή και σε σκόνη
  • Προσαρμοσμένα μείγματα

Our Portfolio